top of page

Workshopleiders

Gospel-Biennale PNG zonder datum.png
Mark De Lisser 4_edited_edited.jpg

Masterclass

Mark De Lisser (UK)

Mark's passie voor muziek begon op jonge leeftijd toen hij zelf piano leerde spelen en op 15-jarige leeftijd het jeugdkoor van zijn lokale kerk leidde. Hij studeerde aan het Colchester Institute of Music en behaalde later een MA in Voice Studies en een PGCE in Music Education. In 2006 richtte hij het ACM Gospel Choir op, dat later bekend werd als MDL Singers, met succes in programma's als Last Choir Standing en winnaar van de Urban Music Award. Sinds 2008 is Mark ook actief in de televisiewereld, waar hij heeft gewerkt als vocal coach, muzikaal directeur en presentator voor diverse programma's als The Voice Uk het platina jubileum van Queen Elisabeth . Naast zijn werk in de muziek is Mark ook een gerespecteerde auteur van boeken die gebruikt worden door koordirigenten over de hele wereld.

Eric Reed 2_edited.jpg

Masterclass

Eric Scott Reed (USA)

Eric Reed is een invloedrijke figuur in de (gospel)muziek als pianist, componist, arrangeur en bandleider. Vanuit zijn culturele wortels in de Baptistenkerk van zijn vader in Philadelphia, tot zijn opleiding aan de Westkust onder leiding van onder andere Teddy Edwards, Gerald Wilson en Buddy Collette, via de bands van Freddie Hubbard, Joe Henderson, Buster Williams en Wynton Marsalis, heeft Eric een bewonderenswaardige discografie van iconische opnames opgebouwd, een uitgebreid repertoire aan composities en arrangementen, en een indrukwekkende lijst van credits in film- en televisiescores, musical theater, en in prestigieuze locaties over de hele wereld. 

Dwight Dissels_PR foto2_edited.jpg

Masterclass

Dwight Dissels

Dwight Dissels is het meest bekend vanwege zijn optredens bij The Voice of Holland en The Passion in 2017. Geworteld in de gospelmuziek brengt hij een duidelijke boodschap van geloof, hoop en liefde over door middel van zijn nummers. Hoewel hij regelmatig te zien is op de Nederlandse televisie heeft de gospelmuziek de weg voor hem geëffend om de vocalist te worden die hij tegenwoordig is.

Melvin Nyavor_edited.jpg

Workshop

Melvin Nyavor

Melvin Nyavor is een veelzijdig muzikaal talent. Geboren in een muzikaal gezin en opgevoed in de kerk, groeide hij op met de klanken van gospel. Zijn liefde voor (gospel)muziek werd al op jonge leeftijd aangewakkerd toen zijn moeder hem meenam naar koorrepetities. Op slechts 11-jarige leeftijd begon hij zijn muzikale reis met drummen, gevolgd door de ontdekking van de basgitaar op 14-jarige leeftijd. Op 16-jarige leeftijd omarmde hij de piano en verklaarde hij zijn onvoorwaardelijke liefde voor dit instrument. Naast zijn vaardigheden als instrumentalist is Melvin Nyavor ook een veelgevraagd sessiemuzikant die regelmatig door Europa tourt met verschillende artiesten.

bergetlewis_previews_lowres_nonedited-8048.jpg

Masterclass

Berget Lewis

Berget Lewis, een internationaal gewaardeerde artiest, boeit haar publiek op grote podia wereldwijd. Met haar krachtige stem veroverde ze herhaaldelijk de Ziggo Dome als onderdeel van 'Ladies of Soul' en schitterde ze in prominente rollen zoals Maria in 'The Passion' en Effie White in 'Dreamgirls'. Haar muzikale roots liggen in de gospel.

Persfoto 2 Thareyck Martina HR (1)_edite

Masterclass

Shirma Rouse

Shirma Rouse, een prominente Nederlandse zangeres en mediapersoonlijkheid met een indrukwekkende stem, brak door na haar deelname aan The Voice of Holland. Haar derde album "Shout It Out Loud" werd in 2015 beloond met de Edison Jazzism Audience Award. Shirma groeide op in de kerk een heeft gospel met de paplepel ingegoten gekregen. 

Quincy Adolphin 2_edited.jpg

Workshop

Quincy Adolphin

Quincy Adolphin is producer, bandleider van de formatie Broederliefde, repetitor van ZO! Gospel Choir en pianist. Hij heeft onder andere Shirma Rouse, Edsilia Rombley en Jennie Lena begeleid. Daarnaast is hij een veel gevraagd sessiemuzikant en musical director. Als kind van een voorganger kent hij gospelmuziek al vanaf zijn vroege jeugd op het prachtige eiland Sint-Maarten. Veelzijdigheid kenmerkt Quincy Adolphin. Of het nu gaat om zijn pianospel, dat sterk is geïnspireerd door gospelinvloeden, het maken van (koor)arrangementen of zang, alles behoort tot het uitgebreide repertoire van deze muzikale duizendpoot.

De Gospel Biënnale wordt mede mogelijk gemaakt door het Cultuurfonds, Gemeente Ede, VSBfonds en Stichting Zabawas.

VSBfonds logo wit.png
Gemeente Ede.png
zabawas_logo.png
CF_Logo-wit.png
bottom of page